laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Provencaalse aardappeltaart
  ingrediënten:
   
  • 1 kg. aardappelen
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 1 theelepel rozemarijnblaadjes, vers of gedroogd
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappelen en rasp ze grof ze grof op een keukenrasp of in de foodprocessor.
- Druk er met de hand het overtollige vocht uit en doe ze in een kom.
- Snipper de uien en doe ze bij de aardappelen.
- Pers er de knoflook bij. Breek er het ei bij en meng met de fijngesneden of verkruimelde rozemarijn en wat zout en peper door elkaar.
- Vet een stenen of glazen quichevorm met een doorsnee van circa 22cm. of een lage ronde ovenschaal goed in met olie.
- Schep er het aardappel mengsel in en strijk de bovenkant glad.
- Bedruppel met de olie en zet de vorm circa 1 uur in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is en de binnenkant gaar.
- Bedruppel tussentijds een keer met olie.
- Zet de taart in de vorm op tafel.
- Deze taart smaakt bij alle groenten en salades en is lekker bij kortgebakken vlees.
- **variatie**
- Desgewenst kunt u op regelmatige afstanden zwarte of groene olijven in de taart drukken voor hij de oven ingaat.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats