laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pasta met roomsaus eieren en spek
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 200 gram rauwe ham of gerookt spek
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 3 knoflooktenen
  • 1 dl witte wijn
  • 4 eieren
  • 2 el slagroom
  • zout en peper
  • 150 geraspte oude kaas
  • 500 gram pasta naar keuze
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  bereiding:
    - Kook de pasta beetgaar,terwijl de pasta kookt de ham in reepjes snijden en in een pan met de olie al omscheppend bakken zonder dat deze knapperig wordt.
- De ham weer uit de pan nemen en op een bord leggen,knoflooktenen pellen en pletten en in het vet van de ham goudbruin bakken .
- Doe er dan de wijn bij en breng dit aan de kook laat dit even doorkoken,haal de pan van het vuur en haal de knoflooktenen eruit.
- De eieren met de slagroom loskloppen kaas erdoorheen roeren en op smaak brengen met peper en zout.
- De pasta kort laten uitlekken,in de pan met het spekvet scheppen en de eieren erdoorheen roeren zodat het stolt.
- Het liefst zonder dat de pan op het vuur staat dus eerst weer even het spekvet op temperatuur brengen.
- Als het eimengsel niet meer vloeibaar is dan de ham en de peterselie erdoorheen doen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats