laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kip met appeltjes
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 4 kipfilets ca. 500 gram
  • 50 gram braadboter
  • 3 appels
  • 1/4 liter appelsap
  • 1/2 kippenbouillontablet
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetlepel maizena
  • bekertje creme fraiche
  bereiding:
    - Braad de kipfilets in de helft van de boter en haal ze uit de pan.
- Snijd een van de geschilde appels in blokjes. Roer de appelblokjes door de braadboter en laat kort stoven
- Roer er het appelsap, het verkruimelde bouillontablet tijm en wat zout en peper door.
- Roer de maizena door de creme fraiche en roer dit mengsel door de bouillon in de pan.
- Leg de kipfilets in de saus en laat ze met het deksel op de pan op laag vuur zonder te koken in ca. 10 minuten gaar stoven.
- Proef of er nog zout of peper bij moet.
- Boor ondertussen de klokhuizen uit de gewassen appels en snijd de appels in dikke plakken.
- Bak ze om en om in de resterende boter tot ze beginnen te kleuren.
Leg de gebakken appels op de kipfilets en serveer met aardappelpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats