laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Parelhoen in wijn
  ingrediënten:
   

  • 1 parelhoen (ca. 900 g)
  • 6 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 zakje gewelde pruimen zonder pit (? 500 g)
  • 30 g boter of margarine
  • zout
  • (versgemalen) peper
  • 75 g magere spekreepjes
  • 0,75 l rode wijn
  • 1 dl rode port
  • 1/2 bekertje creme fraiche
  • keukenpapier
  bereiding:
    15 minuten voorbereidingstijd
70 minuten bereidingstijd




Parelhoen met scherp mes in 8 stukken verdelen (poten, vleugels, borst- en rugdelen). Knoflook pellen en fijn snipperen. Bosuitjes in dunne reepjes snijden. Pruimen in stukjes snijden.

In grote braadpan boter verhitten. Stukken parelhoen op halfhoog vuur rondom bruin bakken. Bestrooien met zout en peper. Intussen in grote koekenpan spekreepjes in ca. 3 minuten al omscheppend krokant bakken. Bosui toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Knoflook toevoegen en erdoor roeren. Scheutje voor scheutje wijn en port erdoor roeren tot gebonden saus ontstaat. Toevoegen: pruimen, kruiden, zout, peper en 4 dl water. Aan de kook brengen en geheel bij parelhoen in pan gieten. Parelhoen afgedekt in ca. 1 uur gaar stoven, af en toe keren. Kruiden verwijderen en gerecht op smaak brengen met zout, peper en 2 eetlepels cr?me fr?iche. Serveren met krieltjes en sperziebonen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats