|
|
|
Parelhoen in wijn |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 parelhoen (ca. 900 g)
- 6 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1/2 zakje gewelde pruimen zonder pit (? 500 g)
- 30 g boter of margarine
- zout
- (versgemalen) peper
- 75 g magere spekreepjes
- 0,75 l rode wijn
- 1 dl rode port
- 1/2 bekertje creme fraiche
- keukenpapier
|
|
bereiding: |
|
|
15 minuten voorbereidingstijd
70 minuten bereidingstijd
Parelhoen met scherp mes in 8 stukken verdelen (poten, vleugels, borst- en rugdelen). Knoflook pellen en fijn snipperen. Bosuitjes in dunne reepjes snijden. Pruimen in stukjes snijden.
In grote braadpan boter verhitten. Stukken parelhoen op halfhoog vuur rondom bruin bakken. Bestrooien met zout en peper. Intussen in grote koekenpan spekreepjes in ca. 3 minuten al omscheppend krokant bakken. Bosui toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Knoflook toevoegen en erdoor roeren. Scheutje voor scheutje wijn en port erdoor roeren tot gebonden saus ontstaat. Toevoegen: pruimen, kruiden, zout, peper en 4 dl water. Aan de kook brengen en geheel bij parelhoen in pan gieten. Parelhoen afgedekt in ca. 1 uur gaar stoven, af en toe keren. Kruiden verwijderen en gerecht op smaak brengen met zout, peper en 2 eetlepels cr?me fr?iche. Serveren met krieltjes en sperziebonen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|