|
|
|
Maastrichtse preisoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 750 gram varkensribjes,
- 1 1/2 kilo prei,
- 1 kilo aardappelen,
- 2 liter water,
- rijst,
- zout en peper.
|
|
bereiding: |
|
|
Kook de ribjes in ongeveer 1,5 uur gaar tot het vlees begint los te laten. Haal de ribjes met een schuimspaan uit de ketel en zeef de bouillon door een natte doek. Was de prei, snij de groenten in stukjes van ongeveer 1 centimeter. Schil de aardappelen en snij ze in vieren. Doe de prei en aardappelen in de ketel en kook alles in drie kwartier goed gaar. Alles met een stamper fijn maken, voeg twee eetlepels rijst erbij en kook alles gaar in twintig minuten. Haal het vlees van de knekels, snij het in stukjes en gooi het bij de rest in de ketel. Breng de soep op smaak met zout en peper. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|