laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Open lasagne met pestoricotta
  ingrediënten:
   

  • 1/2 bakje ricotta (kaas 250 g)
  • 1 bakje verse groene pesto (100 g)
  • 8 groene lasagnevellen
  • 1 eetlepel kruidenolie basilicum (flesje a 80 ml)
  • 50 g geraspte grana padano (kaas)
  bereiding:
    Ricotta en pesto op kamertemperatuur laten komen. In twee ruime (hapjes)pannen water met zout aan de kook brengen. Lasagnebladen een voor een in pannen laten glijden en in 8-10 min. beetgaar koken. Tussentijds roeren om te voorkomen dat bladen aan elkaar plakken. Lasagnebladen met schuimspaan uit pan nemen en op werkvlak uitspreiden. In kom pesto, ricotta en 1-2 el pastakookwater tot saus mengen. Helft van lasagnebladen op vier voorverwarmde borden leggen. Saus erover verdelen. Afdekken met resterende lasagnebladen. Kruidenolie erover druppelen en lasagne bestrooien met geraspte kaas.

Tip
In plaats van kant-en-klare kruidenolie kunt u ook 1 theelepel ragfijn gesneden verse basilicum door 1 eetlepel extra vergine olijfolie roeren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats