laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gekookte eieren met champignonsaus
  ingrediënten:
   
  • 6 eieren
  • 250 gram champignons
  • 1 middelgrote ui
  • 40 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 0.5 liter melk
  • mespunt kerrie
  • zout en versgemalen peper
  • paprikapoeder
  bereiding:
    - Kook de eieren in 8 minuten bijna hard en laat ze schrikken onder de koude kraan.
- Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes.
- Snipper de schoongemaakte ui.
- Verhit de boter in een steelpan met een dikke bodem.
- Roerbak de champignons en de ui kort tot de ui glazig is.
- Bestrooi met de bloem en laat kort meebakken.
- Roer er scheut voor scheut de melk door.
- Blijf roeren tot het een gebonden saus is en laat op laag vuur circa 5 minuten zachtjes koken.
- Breng de saus op smaak met de kerrie en wat zout en peper.
- Schep de saus in een voorverwarmde schaal.
- Leg er de gepelde en gehalveerde eieren op. Bestrooi met wat paprikapoeder.
- Lekker met rijst,pasta,aardappelpuree of gekookte aardappelen en groenten naar keuze.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats