Gekookte eieren met champignonsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 6 eieren
- 250 gram champignons
- 1 middelgrote ui
- 40 gram boter
- 2 eetlepels bloem
- 0.5 liter melk
- mespunt kerrie
- zout en versgemalen peper
- paprikapoeder
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook de eieren in 8 minuten bijna hard en laat ze schrikken onder de koude kraan.
- Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes.
- Snipper de schoongemaakte ui.
- Verhit de boter in een steelpan met een dikke bodem.
- Roerbak de champignons en de ui kort tot de ui glazig is.
- Bestrooi met de bloem en laat kort meebakken.
- Roer er scheut voor scheut de melk door.
- Blijf roeren tot het een gebonden saus is en laat op laag vuur circa 5 minuten zachtjes koken.
- Breng de saus op smaak met de kerrie en wat zout en peper.
- Schep de saus in een voorverwarmde schaal.
- Leg er de gepelde en gehalveerde eieren op. Bestrooi met wat paprikapoeder.
- Lekker met rijst,pasta,aardappelpuree of gekookte aardappelen en groenten naar keuze. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|