Sla met spekjes, appel en noten |
|
ingrediënten: |
|
|
- 50 gram gesneden ontbijtspek
- 1 zakje gemengde sla
- 1 rode appel
- circa 75 gram gepelde walnote[color=blue:c230a0f92a]
- **Dressing[/color:c230a0f92a]
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 theelepel mosterd
- mespunt suiker
- zout en versgemalen peper
- 3 eetlepels olijfolie
|
|
bereiding: |
|
|
- Klop de azijn, de mosterd, de suiker en wat zout en peper voor de dressing door elkaar tot het zout en de suiker zijn opgelost.
- Klop er daarna de olie door.
- Snijdt het ontbijtspek in reepjes en bak ze knapperig in de koekenpan.
- Doe de sla in een kom. Doe de sla in een kom.
- Snijdt de gewassen appel met de schil in dunne plakjes.
- Bedruppel ze desgewensd met citroensap om verkleuren te voorkomen.
- Schep de dressing door de sla en garneer met de appelpartjes, de walnoten en de warme spekjes.
- Of verdeel de sla en de overige ingredienten over de bordjes.
- Serveer met stokbrood of geroosterd brood en boter. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|