|
|
|
Kaneelparfait |
|
ingrediënten: |
|
|
- Witte wijn 2 deciliter
- suiker 150 gram
- Kaneelstokjes 2
- Kaneel 2 theelepels
- Citroensap 0,5 citroen
- room 2,5 deciliter
- Eigeel 4
- ei 2
- Kaneellikeur
|
|
bereiding: |
|
|
- Water en suiker aan de kook brengen en kaneelstokjes en kaneel toevoegen en in laten koken.
- Scheutje kaneellikeur toevoegen en citroensap.
- Eigeel en eieren kloppen en au bain marie verwarmen.
Langzaam het kaneelsap toevoegen en blijven kloppen tot het gaat binden
- Daarna de kom uit de pan halen en blijven kloppen tot het mengsel is afgekoeld.
- De slagroom bijna stijfkloppen en luchtig door het ei met kaneelmengsel
scheppen
- Een cakeblik bekleden met huishoudfolie en hierin het kaneelmengsel gieten.
- Enkele uren in de diepvries plaatsen.
- Plakje kaneelparfait op een bordje leggen. Daarnaast een bolletje vanille ijs.
- Dit bestrooien met kaneel. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|