laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kaneelparfait
  ingrediënten:
   
  • Witte wijn 2 deciliter
  • suiker 150 gram
  • Kaneelstokjes 2
  • Kaneel 2 theelepels
  • Citroensap 0,5 citroen
  • room 2,5 deciliter
  • Eigeel 4
  • ei 2
  • Kaneellikeur
  bereiding:
    - Water en suiker aan de kook brengen en kaneelstokjes en kaneel toevoegen en in laten koken.
- Scheutje kaneellikeur toevoegen en citroensap.
- Eigeel en eieren kloppen en au bain marie verwarmen.
Langzaam het kaneelsap toevoegen en blijven kloppen tot het gaat binden
- Daarna de kom uit de pan halen en blijven kloppen tot het mengsel is afgekoeld.
- De slagroom bijna stijfkloppen en luchtig door het ei met kaneelmengsel
scheppen
- Een cakeblik bekleden met huishoudfolie en hierin het kaneelmengsel gieten.
- Enkele uren in de diepvries plaatsen.
- Plakje kaneelparfait op een bordje leggen. Daarnaast een bolletje vanille ijs.
- Dit bestrooien met kaneel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats