|
|
|
Vla met cake, bosbessen en slagroom |
|
ingrediënten: |
|
|
- * 35 gr. custardpoeder
- * 4 eetl. suiker
- * 1/2 ltr. melk
- * 1 reep pure chocolade
- * 1 koninginnerol van 400 gr. (opgerolde cake gevuld met jam)
- * 1 blikje bosbessen van 200 gr.
- * 1/4 ltr. slagroom
- * 1 dl. cream sherry
- * 1 dl. (vers) sinaasappelsap
- * 1 eetl. aardbeienjam
- * 1 zakje geschaafde amandelen
|
|
bereiding: |
|
|
- (kan dag van tevoren) Custardpoeder met 2 eetl. suiker en 1 dl. koude melk gladroeren. Rest van melk aan de kook brengen. Al roerende custardpapje toevoegen. Blijven roeren tot dikke vla. Vla laten afkoelen. Af en toe roeren. Chocolade grofraspen. Koninginnerol in plakken van 1,5 cm. snijden.
- Bosbessen laten uitlekken. Slagroom met 2 eetl. suiker stijfkloppen. Ronde glazen schaal van 1,5 ltr. met plakken cake bekleden. Besprenkelen met sherry en sinaasappelsap. Plakken cake bestrijken met aardbeienjam. Achtereenvolgens erover verdelen: bosbessen, vla, slagroom, geschaafde amandelen en geraspte chocolade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|