|
|
|
Bananen-chocoladevla |
|
ingrediënten: |
|
|
- * 1/2 ltr. melk
- * 2 eidooiers
- * 1-1,5 eetl. maizena
- * 2 zakjes vanillesuiker
- * 35 gr. suiker
- * 1 eetl. cacaopoeder
- * 2 eiwitten
- * snufje zout
- * 2 bananen
|
|
bereiding: |
|
|
- De melk in een glazen ltr.maat (afgedekt) in 4-6 min. op 100% aan de kook brengen. Intussen de dooiers met de maizena, de vanillesuiker en de suiker loskloppen. Al roerend wat van de hete melk toevoegen, het dooiermengsel roerend bij de rest van de melk schenken en alles (afgedekt) in 2-3 min. op 100% opnieuw aan de kook brengen tot de melk is gebonden. Tussendoor roeren. De cacao met een beetje melk gladroeren en met de vla vermengen. De eiwitten met een snufje zout stijfslaan en door de hete vla spatelen. Intussen de bananen pellen en fijnprakken of in de keukenmachine pureren. Tot slot de puree met de vla vermengen. De vla evt. op smaak brengen met nog wat suiker. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|