|
|
|
Basmatirijst met garnalensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 300 gr.basmatirijst
- 2 stengels prei
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- 3 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik kokosmelk a 400 ml.
- 1 theelepelgemberpoeder
- 2 theelepels red currypaste {uit pot}
- 1 eetlepel citroensap
- zout , peper
- 4 takjes koriander
|
|
bereiding: |
|
|
- *De garnalensaus wordt bereid met kokosmelk. Snel,makkelijk en lekker*
- Rijst koken volgens aanwijzing op de verpakking.
- Intussen de prei wassen en in dunne ringen snijden. Paprika en peper schoonmaken en fijn snijden.
- Staartjes van de garnalen verwijderen.
- In een ruime koekenpan de olie verhitten, en de prei , paprika en peper toevoegen.Knoflook pellen en er boven uitpersen. Dit mengsel ca. 3minuten op al roerend op een middelhoog vuur bakken.
- Kokosmelk , red curry, gemberpoeder en citroensap toevoegen. Saus doorroeren en zachtjes verwarmen.
- Garnalen door de saus roeren en ca.1 minuut mee warmen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Rijst op borden scheppen en de saus er over schenken.
- Koriander erboven fijnknijpen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|