|  |   |  | 			
				
					| Notencroissants |  
					|  | ingrediënten: |  
					|  |  | [color=blue:b961997620]**Voor het deeg:[/color:b961997620]150 g magere platte kaas3 eetlepels melk1 ei6 eetlepels olie80 g suiker1 pakje Dr. Oetker Vanillesuiker Bourbon1 mespunt zout300 g bloem1 zakje Dr. Oetker Backin[color=blue:b961997620]**Vulling:[/color:b961997620]100 g hazelnoten, gemalen50 g suiker4 druppels Dr. Oetker Amandelaroma1 eiwit1 à 2 eetlepels water[color=blue:b961997620]**Voor het bestrijken:[/color:b961997620]1 eierdooier1/2 eetlepel melk |  
					|  | bereiding: |  
					|  |  | - De platte kaas loskloppen en achtereenvolgens de melk, het ei, de olie, de suiker, de Vanillesuiker Bourbon en het zout erdoor mengen. De bloem zeven, twee derde hiervan met het Backin vermengen en lepelsgewijs onder het plattekaasmengsel scheppen. Vervolgens de rest van de bloem erdoor kneden.   Voeg een beetje bloem toe als het deeg nog kleeft. - Voor de vulling de hazelnoten, de suiker, het amandelaroma en het eiwit met zoveel water gladroeren tot een dik vloeibaar mengsel ontstaat.
 Het deeg uitrollen en er cirkels van ongeveer 26 cm diameter uitsnijden.  Elke cirkel 4 keer doorsnijden zodat er 8 punten ontstaan.  Op de breedste kant een beetje vulling leggen en het deeg vanaf deze kant tot een croissant oprollen.
 - De croissants op een met bakpapier beklede bakplaat leggen.  De eierdooier met de melk loskloppen en hiermee de croissants bestrijken. De croissants op de tweede richel onderaan in een voorverwarmde oven bakken.
 |  
					|  |  
					|  |  
|   
 
 |  
					|  | mail dit recept naar een vriend of vriendin |  
			|  |  |  |