|
|
|
Minestronesoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 een lepel olijfolie
- 4,25 dl water of bouillon
- 1 kleine ui
- 1 kruidenbuiltje
- 1teen knoflook
- 85 gr doperwten
- 1 aardappel in blokjes
- 55 gr gekookte rode bonen
- 1 wortel in blokjes
- 55 gr macaroni
- 1 selder stengel in blokjes
- gemalen zeezout
- 85 gr kool gesneden
- peper
- 2 tomaten vers of blik
- 25 gr geraspte kaas
|
|
bereiding: |
|
|
- Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui en de knoflook ongeveer 2 à 3 minuten tot de ui zacht maar niet verkleurd is.
- Roer de aardappel en de selderij door de olie en bak nog eens 3 minuten.roer regelmatig
- Roer de kool en de tomaten erdoor en bak nog eens 5 à 6 minuten.
- Voeg het water of de bouillon en het kruidenbuiltje toe aan de groenten.
- Roer de doperwten,de bonen en de pasta erdoor, dek af en laat het geheel 10 tot 15 minuten zachtjes koken, of tot de pasta net zacht is.
- Verwijder het kruidenbuiltje en maak op smaak af met zout en peper.
- Serveer de soep met warme broodjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|