laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zwaardvis in romige speksaus
  ingrediënten:
   
  • 4 moten zwaardvissteak
  • 16 plakjes katenspek
  • 1 pot visfond(380 ml)
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 dl olie
  • 250 ml slagroom
  • peper
  • 4 kleine takjes selder
  • 5 sjalotjes
  bereiding:
    - Sjalotjes pellen, halveren en in dunne ringen snijden.
- Vier plakjes spek in dunne reepjes snijden. Spekjes in droge koekenpan twee minuten zachtjes bakken, sjalot toevoegen en 1 minuut meebakken. Fond en wijn toevoegen en op hoog vuur tot ongeveer 1 dl inkoken. Twee dl slagroom toevoegen en saus tot ongeveer 2 dl laten inkoken. Saus tot gebruik in koelkast bewaren.
- Elke moot zwaardvis in drie stukken snijden en bestrooien met peper. Rest van spek om zwaardvismootjes heenwikkelen en vastzetten met een prikker.
- In braadpan olie verhitten en zwaardvis in ongeveer 6 minuten goudbruin bakken, halverwege keren.
- Saus opnieuw aan de kook brengen. Van vuur af halen en de rest van de slagroom (50 ml) erdoor roeren. Op smaak brengen met peper.
- Saus over borden verdelen. Op elk bord drie mootjes zwaardvis op elkaar leggen. Sateprikker erdoor steken.
- Garneren met een takje selderij.
- Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats