Kruidige stoofpot met kipkarbonades |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:- 2 uien
- 1 eetlepel paprikapoeder [scherp]
- 2 aardappelen
- 1 courgette
- 2 tomaten
- 3 dl.gezeefde tomaten
- 1.5 dl.witte wijn dry
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 kg. Kipkarbonade
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 2 theelepels gedroogde rozemarijn
- zout en peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Wrijf de kipkarbonades in met zout en peper en de paprika poeder.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de karbonades rondom bruin.pel intussen de uien en
- Snijd ze in plakjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de courgette in plakjes.
- Neem de kipkarbonade uit de pan en bak de aardappelen ca.3 minuten al omscheppend in het bakvet.
- Pers de knoflook erboven uit en schep de courgette erdoor,voeg de gezeefde tomaten,wijn en de kruiden toe.
- Leg de karbonades erin en stoof ze in ongeveer 20 minuten gaar.
- Ontvel intussen de tomaten en verdeel ze in partjes. Warm de tomaten de laatste 5 minuten zachtjes mee.
- Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.
- Lekker met stokbrood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|