laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tomaten-champignontaart
  ingrediënten:
   
  • 250 g bloem (tarwebloem)
  • 10 g gist
  • 1.5 dl melk (halfvol)
  • 50 g boter (bakboter)
  • zout
  • 500 g champignons
  • 4 tomaten
  • 1 paprika (groen)
  • 1 paprika (rood)
  • 25 g boter (bakboter)
  • 1 ui
  • 1 dl groentebouillon
  • peper
  • 15 g bloem (tarwebloem)
  • 20 g paneermeel
  • 50 g kaas (gemalen)
  bereiding:
    Een gistdeeg maken. Hiervoor de gist oplossen in een beetje lauwe melk. Een kuiltje maken in de bloem en de gist hierin gieten. Bedekken met bloem en een snuifje zout toevoegen. De boter in klontjes verdelen en alles kneden tot het deeg makkelijk loskomt van het werkblad. Tot een bal rollen en afgedekt laten rusten. De tomaten pellen en in stukjes verdelen. De paprika's schoonmaken en in reepjes snijden. De ui fijnhakken en aanfruiten in de boter. Tomaten en paprika toevoegen en laten meestoven. Blussen met de bouillon, kruiden met zout en peper en gedurende 20 minuten laten sudderen. De champignons reinigen en ze in schijfjes snijden. Bij het tomaten-paprikamengsel voegen 5 minuten voor het einde van de stooftijd. De bloem losroeren in een beetje bouillon en er het kookvocht mee binden. Het deeg uitrollen en er een beboterde taartvorm van 28 centimeter doorsnee mee bekleden. Het deeg doorprikken met een vork en de bodem even laten rijzen. Een laagje paneermeel over het deeg uitstrooien en er de groentevulling over verdelen. Bestrooien met geraspte kaas en gedurende 40 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden. Warm serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats