laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aspergetaart
  ingrediënten:
   
  • 300 g varkensvleesreepjes (ongekruid)
  • 1 kilo asperges
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 1 prei
  • 1-2 eetlepels slaolie
  • 4 eieren
  • 1 bakje creme fraiche
  • 75 gr kaas (belegen, geraspt)
  • lage aardewerken taartvorm, ca. 20 cm doorsnede
  bereiding:
    Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten


- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Schil de asperges, snijd ze in kleine stukjes en kook ze in een laagje kokend water met een snufje zout in ca. 15 minuten gaar. Afgieten en laten uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een lage aardewerken taartvorm (ca. 20 cm) met het bladerdeeg. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem.
- Snijd de prei in smalle ringen.
- Verhit de olie en roerbak hierin de vleesreepjes 3 minuten. Voeg de preiringen toe en bak ze 3 minuten mee.
- Klop de eieren met de creme fraiche los en voeg de kaas, wat zout en peper en wat nootmuskaat toe.
- Vul de vorm met het vlees-preimengsel, de asperges en het eiermengsel.
- Bak de taart midden in de hete oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de taart in punten, warm of koud serveren.
- *Lekker met een salade van jonge spinazie.*
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats