|
|
|
Aspergetaart |
|
ingrediënten: |
|
|
- 300 g varkensvleesreepjes (ongekruid)
- 1 kilo asperges
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 1 prei
- 1-2 eetlepels slaolie
- 4 eieren
- 1 bakje creme fraiche
- 75 gr kaas (belegen, geraspt)
- lage aardewerken taartvorm, ca. 20 cm doorsnede
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Schil de asperges, snijd ze in kleine stukjes en kook ze in een laagje kokend water met een snufje zout in ca. 15 minuten gaar. Afgieten en laten uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een lage aardewerken taartvorm (ca. 20 cm) met het bladerdeeg. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem.
- Snijd de prei in smalle ringen.
- Verhit de olie en roerbak hierin de vleesreepjes 3 minuten. Voeg de preiringen toe en bak ze 3 minuten mee.
- Klop de eieren met de creme fraiche los en voeg de kaas, wat zout en peper en wat nootmuskaat toe.
- Vul de vorm met het vlees-preimengsel, de asperges en het eiermengsel.
- Bak de taart midden in de hete oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de taart in punten, warm of koud serveren.
- *Lekker met een salade van jonge spinazie.* |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|