laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rogtorentje met gebraiseerd witloof en kreukeltjes
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 120 gr kokkels (vlees diepvries)
  • 160 gr kreukels (vers)
  • 1,5 gekuiste ajuinen
  • 2 stengels groene selder
  • 1,5 dl witte wijn
  • 4 stuks rogvleugelfilets van 200 gr
  • 700 gr witloof
  • 50 gr boter
  • 1/4 citroen
  • 1,2 dl wijnazijn
  • 1 el verse bieslook
  • 1 kg aardappelen
  • 20 gr peterselie
  • 1/8 schaal eetbare bloempjes
  • Peper, zout, muskaatnoot
  bereiding:
    - Kreukeltjes spoelen, gaarkoken, uithalen en bewaren in het kookvocht. De kokkels spoelen en bewaren in het kookvocht van de kreukeltjes. De rogvleugels kruiden en in torentjes draaien. Visfumet bereiden.
- De aardappelen in pommes chateau versnijden, en gaarkoken of stomen. Het witloof reinigen en versnijden, en bakken in boter. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en een weinig citroensap, en laat garen.
- De visbouillon tot de helft laten inkoken. Room toevoegen en laten inkoken tot sausdikte. Afwerken met witte wijnazijn, visbouillon en kruiden.
- De kreukeltjes en kokkels met het fijngesneden bieslook onder de saus mengen.
- Voor het opdienen de pommes chateau's in de gesmolten boter met gehakte peterselie en kruiden wentelen.
- De rog pocheren (steamer) en het witloof warmen in oven of combi-steamer.
- Serveren op een bord van 30 cm. Leg aan de linker- en rechterkant van het bord een witloofstronkje, aan de onder- en bovenkant de pommes chateau's. De rog komt centraal op het bord. Oversausen en afwerken met een bloempje.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats