Kippenbouillon met ananas en kervel |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 citroen
- 4 plakken ananas
- klein bosje kervel
- 3 lente - uitjes
- 1 liter kippenbouillon
- 250 gram kipfilet
- 50 gram boter
- 1 theelepel kerriepoeder
- plakken stokbrood of ciabatta
|
|
bereiding: |
|
|
- Borstel de citroen met heet water. Rasp 1/2 theelepel van de schil. Pers de citroen uit.
- Verdeel de plakken ananas in stukjes. Hak de kervel fijn. Snijd de lente - uitjes met loof in ringetjes.
- Meng de boter met de kerriepoeder en de helft van het lente - uigroen.
- Verhit de bouillon met de citroenrasp en 3 eetlepels citroensap en laat hierin de kipfilet tegen de kook aan in 15 minuten garen. Snijd de kipfilet in smalle reepjes en voeg ze met de ananas. kervel en lente - uitjes bij de bouillon.
- Besmeer het brood met de kerrieboter en presenteer het bij de soep. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|