Blini's met gerookte zalm, garnalen en gerookte pa |
|
ingrediënten: |
|
|
- 100 g gerookte palingfilet
- 100 g gerookte zalmfilet
- 6 radijsjes
- 200 g poffertjesmix
- 1 ei
- 50 g boter
- 1 bakje tuinkers
- 1/8 l zure room
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd de palingfilet in stukjes. Snijd elk radijsje in 4 partjes. Meng 2 dl water met de poffertjesmix en het ei. Verhit een klontje boter in een koekenpan, schep het beslag met een kleine pollepel in 4 porties op ruime afstand van elkaar in de pan en bak de blini's aan beide kanten goudbruin.
- Houd de blini's afgedekt onder folie warm en bak ondertussen nog 8 blini's. Leg op elke blini een plukje tuinkers en een theelepel zure room. Beleg 6 blini's met gerookte zalm en de andere met de palingfilet.
- Garneer elke blini met 2 partjes radijs.
- *Vistip:*
- De blini's kunnen ook met gerookte forelfilet of met Hollandse garnalen belegd worden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|