|
|
|
Roodbaars met appeltjes in honingroomsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:- 4 Roodbaarsfilets
- 4 struikjes witlof
- 1 appel
- ongeveer 3 eetlepels bloem
- 50 gram boter
- 1 klein bosje waterkers
- enkele blaadjes veldsla
- 1 dl vinaigrette (op basis van mosterd, olie, azijn, peper en zout)
- [color=blue:fdeb6d6c9a]
- **Voor de saus:[/color:fdeb6d6c9a]
- 1 sjalot
- 1 dl room
- 1/2 dl wijnazijn
- 1 koffielepel honing
- 50 gram boter in blokjes
- 1 koffielepel roze peperkorrels
- peper en zout.
|
|
bereiding: |
|
|
- Was de witlof en de waterkers. Schil de appel. Snijd de witlof en de appel in fijne reepjes. Meng alles met de waterkers en roer er de vinaigrette door.
- *Maak de saus:*
- laat hiervoor de witte wijn en de wijnazijn inkoken met de fijngesnipperde sjalot tot 1/3 van het vocht overblijft. Voeg de honing en de room toe en klop de saus, op een zacht vuurtje, met boter op. Kruid met peper, zout en de peperkorrels.
- Kruid de visfilets met peper en wentel in de bloem. Verhit de boter en bak er de visfilets in. Schik de witlof-waterkerssalade in het midden van elk bord. Schik op de salade de visfilets en giet er voorzichtig de saus rond. Garneer met veldsla. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|