laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roodbaars met appeltjes in honingroomsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 4 Roodbaarsfilets
  • 4 struikjes witlof
  • 1 appel
  • ongeveer 3 eetlepels bloem
  • 50 gram boter
  • 1 klein bosje waterkers
  • enkele blaadjes veldsla
  • 1 dl vinaigrette (op basis van mosterd, olie, azijn, peper en zout)
  • [color=blue:fdeb6d6c9a]
  • **Voor de saus:[/color:fdeb6d6c9a]
  • 1 sjalot
  • 1 dl room
  • 1/2 dl wijnazijn
  • 1 koffielepel honing
  • 50 gram boter in blokjes
  • 1 koffielepel roze peperkorrels
  • peper en zout.
  bereiding:
    - Was de witlof en de waterkers. Schil de appel. Snijd de witlof en de appel in fijne reepjes. Meng alles met de waterkers en roer er de vinaigrette door.
- *Maak de saus:*
- laat hiervoor de witte wijn en de wijnazijn inkoken met de fijngesnipperde sjalot tot 1/3 van het vocht overblijft. Voeg de honing en de room toe en klop de saus, op een zacht vuurtje, met boter op. Kruid met peper, zout en de peperkorrels.
- Kruid de visfilets met peper en wentel in de bloem. Verhit de boter en bak er de visfilets in. Schik de witlof-waterkerssalade in het midden van elk bord. Schik op de salade de visfilets en giet er voorzichtig de saus rond. Garneer met veldsla.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats