laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Oostenrijkse sinaasappeltaart
  ingrediënten:
   
    [color=blue:7c7ed52547]
  • **Beslag :[/color:7c7ed52547]
  • 6 eierdooiers
  • 150g suiker
  • sap van 1 citroen
  • 1 zakje Dr. Oetker Bourbon vanillesuiker
  • 1/2 flesje citroenaroma
  • snufje zout
  • 6 eiwitten
  • 50g suiker
  • 180g griesmeel[color=blue:7c7ed52547]
  • **Vulling I:[/color:7c7ed52547]
  • 150g sinaasappelmarmelade
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur[color=blue:7c7ed52547]
  • **Vulling II:[/color:7c7ed52547]
  • 250ml slagroom
  • 3 eetlepels sinaasappellikeur
  • evt. 1/2 eetlepel suiker
  • 3 blaadjes Gelatine
  • 50ml heet water[color=blue:7c7ed52547]
  • **Garnering:[/color:7c7ed52547]
  • 3-4 bloedsinaasappelen
  • 1 zakje Taartina helder
  • 250ml vruchtensap of water
  bereiding:
    - De eierdooiers, suiker, het citroensap, de vanillesuiker, het citroenaroma en zout in een mengkom dik schuimig kloppen. De eiwitten stijf slaan, geleidelijk de suiker al kloppend toevoegen en blijven kloppen tot het eiwit stijve pieken vormt. Het eiwit met het griesmeel door het eierdooiermengsel spatelen.
- Het beslag in een met bakpapier beklede springvorm (24-26cm) overdoen en iets onder het midden in een voorverwarmde oven bakken. Na het afkoelen de taart twee keer horizontaal doorsnijden.
- De marmelade en de likeur door elkaar roeren, de onderste taarthelft ermee bestrijken en de andere helft erop leggen.
- De slagroom stijf slaan en op smaak brengen met sinaasappellikeur en evt. suiker. De gelatine 10 minuten in ruim koud water weken, uitknijpen, in het hete water oplossen en wat laten afkoelen. De opgeloste en afgekoelde gelatine aan de slagroom toevoegen en zodra de slagroom stevig is, deze in de vorm van een koepel op de taart aanbrengen.
- De bloedsinaasappelen dik schillen, ervoor zorgen dat alle witte vliesjes zijn verwijderd en de sinaasappelen in dunne schijven snijden en op de taart leggen.
- De Taartina met het vruchtensap volgens de aanwijzingen bereiden, iets laten afkoelen en op de sinaasappelschijven schenken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats