laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamskoteletjes in honingsaus
  ingrediënten:
    voor 4 personen
  • 1 eetlepel olie
  • 8 lamskoteletjes
  • gemalen peper en zout[color=blue:3ac395ed8b]
  • **Voor de honingsaus:[/color:3ac395ed8b]
  • 3 sjalotjes
  • 30 gram boter
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 dl witte wijn
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 2 eetlepels tijmhoning
  • 1 dl slagroom
  bereiding:
    - Pel en snipper de sjalotjes. Verhit de helft van de boter in de braadpan en fruit de sjalot zacht en glazig. Voeg de tijm, de azijn en de witte wijn toe en laat dit circa 5 minuten pruttelen. Roer de in blokjes gesneden ontbijtkoek en de honing erdoor, laat nog enkele minuten doorwarmen, schenk de slagroom erbij en laat de saus even inkoken tot hij ivoorkleurig is.
- Verhit de olie met de rest van de boter in de koekenpan, bak hierin de koteletjes snel goudbruin in circa 5 minuten en peper en zout ze. Serveer de saus apart bij de lamskoteletjes.
- Tip: serveer er eens gepofte knoflooktenen bij. Je kunt de saus nog wat oppeppen met flinterdunne citroenschilletjes en misschien ook hier en daar een groene peperkorrel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats