laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appel-Kruidencake
  ingrediënten:
   
  • 200 gram boter,
  • 150 gram honing,
  • 4 eieren,
  • 200 gram cakemeel,
  • wat citroenrasp,
  • een appel,
  • een eetlepel custardpoeder,
  • wat citroensap,
  • een theelepel gemberpoeder,
  • een theelepel kaneelpoeder,
  • paneermeel,
  • een cakevorm van 2 liter
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 160?. Beboter de cakevorm en bestrooi deze met paneermeel. Schil en snipper de appel, besprenkel de snippers met het citroensap en schud ze vervolgens om met het custardpoeder. Roer met de mixer de boter, de honing de citroenrasp, de kaneel en de gember tot een romige massa.
- Klop de eieren er stuk voor stuk door en klop nog 5 minuten na. Klop vervolgens het gezeefde cakemeel er in gedeeltes door tot een glad beslag is ontstaan.
- Vul de vorm met het beslag en voeg vervolgens de appelschilfers over de gehele lengte in het midden toe (eventueel afdekken met wat achtergehouden beslag). Zet de vorm op het rooster iets onder het midden van de voorverwarmde oven. De cake is in ongeveer 5 kwartier klaar.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats