laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Toscaanse aardappelsoep
  ingrediënten:
   
  • 500 gr. vastkokende aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 125 gr. spekblokjes
  • 1 ui
  • courgette
  • aubergine
  • 2 stengels bleekselder
  • 4 tomaten
  • 1 blikje witte bonen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 ? l runderbouillon
  • 150 gr. geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 grof boeren brood
  • 150 gr. roomboter
  • pesto
  • peper & zout.
  bereiding:
    - Was en snij de aardappelrn in kleine blokjes. Bak de spekjes in olijfolie en fruit een uitje mee. Voeg de aardappelblokjes, fijngesneden courgette, aubergine- en bleekselderij toe. Schenk de bouillon erbij en breng dit zachtjes aan de kook (ca. 15 min.).
- Snij de pitloze tomaat in blokjes, laat de bonen uitlekken doe ze samen in de pan. Laat de soep nog ca. 5 min. koken tot de aardappels gaar zijn. Breng op smaak met peper & zout en serveer de soep met de Parmezaanse kaas, het brood en de pestoboter (roomboter + twee el pesto).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats