|
|
|
Aardappeltjes met lamsvlees en knoflook |
|
ingrediënten: |
|
|
- 700 g lamsbout zonder been
- peper, zout
- 4 teentjes knoflook
- 700 g geschilde vrij vastkokende aardappelen
- 2 eetlepels olie
- 4 tomaten
- 1 bekertje Griekse yoghurt op kamertemperatuur
- 2 eetlepels gepelde amandelen
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 eetlepels fijngehakte munt
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd het vlees in blokjes en besrooi ze met peper en zout. Pel de teentjes knoflook. Snijd de aardappelen in stukken. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin eerst de knoflook goudbruin. Neem het uit de pan.
- Bak het vlees in de olie rondom bruin. Voeg de aardappeltjes toe en bak ze even mee. Voeg de knoflook toe, schenk 2 eetlepels heet water bij het gerecht, stoof alles met het deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar.
- Dompel de tomaten tien tellen in kokend water, trek de velletjes eraf, halveer ze en druk de zaadjes eruit. Schep tomaat, yoghurt en amandelen door het gerecht en verwarm tot tegen de kook. Op smaak brengen met peper, zout en kerriepoeder en met munt bestrooien. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|