laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Echte Oostenrijkse Kaiserschmarrn
  ingrediënten:
   
  • 30gr.rozijnen,
  • 2 eetlepels rum,
  • 4 eieren,
  • 30gr.suiker,
  • snuifje zout,
  • 1pakje vanillesuiker,
  • 4dl.melk,
  • 125 gr.bloem,
  • 40 gr.boter
  bereiding:
    - De rozijnen in de rum weken. Dooiers + suiker + vanillesuiker + zout heel stevig opkloppen.Afwisselend bloem doorzeven en de melk toevoegen.De geweekte rozijnen toevoegen.De eiwitten stijf slaan en door het beslag spatelen.
- Boter in de pan verhitten en het beslag rustig goudgeel laten bakken; optillen en er een klontje boter laten onderglijden; meteen de koek keren en de andere kant ook goudgeel laten bakken.
- Uit de pan nemen en met een vork in ongelijke stukken breken.Nog even opbakken in de pan. Flink bestrooien met poedersuiker en eventueel serveren met appel-of pruimenmoes. Smakelijk eten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats