|
|
|
Echte Oostenrijkse Kaiserschmarrn |
|
ingrediënten: |
|
|
- 30gr.rozijnen,
- 2 eetlepels rum,
- 4 eieren,
- 30gr.suiker,
- snuifje zout,
- 1pakje vanillesuiker,
- 4dl.melk,
- 125 gr.bloem,
- 40 gr.boter
|
|
bereiding: |
|
|
- De rozijnen in de rum weken. Dooiers + suiker + vanillesuiker + zout heel stevig opkloppen.Afwisselend bloem doorzeven en de melk toevoegen.De geweekte rozijnen toevoegen.De eiwitten stijf slaan en door het beslag spatelen.
- Boter in de pan verhitten en het beslag rustig goudgeel laten bakken; optillen en er een klontje boter laten onderglijden; meteen de koek keren en de andere kant ook goudgeel laten bakken.
- Uit de pan nemen en met een vork in ongelijke stukken breken.Nog even opbakken in de pan. Flink bestrooien met poedersuiker en eventueel serveren met appel-of pruimenmoes. Smakelijk eten |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|