|
|
- Breng in 2 ruime pannen een flinke laag water met wat zout aan de kook.
- Voeg de rijst toe aan 1 pan en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
- Snijd ondertussen de hamlapjes in blokjes.
- Boen de limoen onder de koude kraan schoon. Rasp de schil (ca. 1 eetlepel limoenrasp) en pers de limoen uit.
- Voeg aan de andere pan de sperzieboontjes toe en kook deze in ca. 5 minuten gaar. Afgieten, 1 eetlepel olie toevoegen en even opschudden.
- Zet ondertussen een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesblokjes ca. 5 minuten. Voeg de satésauspasta (uit het kuipje), 1 dl water, de kokosmelk, het limoensap en de rasp toe en breng al roerend op een laag vuur aan de kook. Laat de saus 1 minuut zachtjes doorkoken.
- Schep de warme rijst, de warme sperzieboontjes en de gewokte vleesblokjes met pinda-kokossaus in diepe borden of kommen.
Lekker anders kan ook:
- Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak een fijngesnipperd uitje en 2 teentjes knoflook 3 minuten. Voeg de (afgekoelde) rijst en (vervang de sperzieboontjes door kortgekookte en afgekoelde) sugarsnaps of broccoli toe en roerbak deze ca. 3 minuten mee. |