laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 meloenijs
  ingrediënten:
   
  • 1 kleine cantaloupe meloen; rijp
  • sap van 1/2 citroen [color=blue:fc113be120]
  • **----zoete roommengsel---- [/color:fc113be120]
  • 1 ei
  • 1 deciliter suiker
  • 250 milliliter ongeslagen room
  • 125 milliliter volle melk
  bereiding:
    - Snijd de meloen doormidden en lepel het vrucht vlees eruit. Pureer het licht met een staafmixer (niet te fijn maken!), meng het citroensap erdoor en laat het in de koelkast uitlekken, vang het vocht op.
- Klop de ei schuimig (2 minuten) en voeg beetje bij beetje de suiker toe, klop nog even door (1 minuut). Voeg room en melk toe en roer goed door. Voeg het opgevangen vocht van de meloen toe en roer goed door (zet de meloen weer terug in de koelkast). Giet het mengsel in de ijsmachine en maak er ijs van. Voeg aan het eind de meloen toe en laat nog even 5 minuten doordraaien. In de vriezer na laten harden (ongeveer een uur of 2-3).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats