|
|
|
Gevulde komkommerschijven |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 middelgrote komkommers,
- zout,
- 50 g kwark,
- 2 uitgeperste teentjes knoflook,
- 2 el melk,
- peper,
- 2 zachtzure appels
|
|
bereiding: |
|
|
- Snij de komkommerschijven in stukken van ca. 5 cm lengte. Verwijder het vruchtvlees uit de schil, maar laat de rand intact. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes en bestrooi deze in een zeef met wat zout. Laat de komkommerblokjes ca. 20 minuten staan en droog ze daarna met keukenpapier af.
- Vermeng de komkommerblokjes met de kwark, de knoflook, de melk en wat zout en peper. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. Voeg de appels aan het komkommer-mengsel toe en roer alles goed door elkaar.
- Vul de komkommerringen met het mengsel en serveer het gerecht eventueel met wat peterselie of komkommerschijfjes als garnering. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|