 |
|
 |
Broccoli-cremesoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 200 g broccoli,
- 2 dl water,
- 50 g boter,
- 50 g bloem,
- 5 dl melk,
- 2 dl koffieroom,
- 1 tl Marmite,
- zout,
- peper.
|
|
bereiding: |
|
|
- Maak de broccoli schoon en kook hem in 2 dl water in ca. 8 minuten bijna gaar. Laat de broccoli uitlekken.
- Smelt de boter en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk en de koffieroom toe tot een gebonden vloeistof is ontstaan.
- Snij de uitgelekte broccoli in kleine stukjes en voeg deze aan de soep toe. Maak de soep op smaak met de Marmite en zout en peper.
- Laat de soep nog enkele minuten zachtjes doorkoken en serveer hem onmiddellijk. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|