laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koolvis met asperges
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 4 koolvisfilets van 150 g
  • 2 bakjes Thaise asperges (of inlandse)
  • 4 gehakte sjalotjes
  • 2 dl porto
  • 2 dl limoensap
  • 4 dl room
  • 1 klontje boter
  • 2 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes
  • 1 limoen in schijfjes gesneden
  • peper en zout
  bereiding:
    - Kook de asperges in kokend gezouten water beetgaar en houd ze warm.
- Stoom de koolvisfilets gaar (10 tot 12 minuten) in een stoommandje boven kokend water of in een afgedekte schotel in de oven op 200°C.
- Fruit de sjalotjes even aan in boter, voeg de porto en limoensap toe en laat tot de helft inkoken, voeg de room toe laat even inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper, zout en fijngesneden koriander.
- Schik de asperges op het bord, leg de koolvisfilet erop en lepel de saus er langs. Versier met limoenschijfjes en enkele in stukjes gesneden asperges.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats