laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Baisers de Malmedy
  ingrediënten:
   
  • 6 eieren,
  • 250 g poedersuiker,
  • 25 g bloem,
  • 1 zakje vanille-suiker,
  • boter,
  • bloem,
  • fijne kristalsuiker,
  • 250 ml room,
  • vanillearoma
  bereiding:
    - De eieren splitsen. De eiwitten stijfslaan en geleidelijk al kloppend 150 g poedersuiker toevoegen. Vervolgens de resterende poedersuiker met de bloem en de vanillesuiker mengen en het mengsel door het eiwit spatelen.
- Een bakplaat beboteren en met bloem bestuiven. Het mengsel in een spuitzak (met glad mondje) scheppen en op de bakplaat repen spuiten. Het eiwit met fijne kristalsuiker bestrooien.
- De bakplaat 1 uur in de oven (100°C) zetten. De bakplaat uit de oven nemen, de schuimpjes voorzichtig omdraaien en de schuimpjes nog 3 uur met de ovendeur op een kier drogen. De schuimpjes laten afkoelen.
- De room met enkele druppels vanillearoma (en eventueel suiker) stijfkloppen en de schuimpjes hiermee aan een kant royaal bestrijken. Een tweede schuimpje erop drukken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats