|
|
|
Baisers de Malmedy |
|
ingrediënten: |
|
|
- 6 eieren,
- 250 g poedersuiker,
- 25 g bloem,
- 1 zakje vanille-suiker,
- boter,
- bloem,
- fijne kristalsuiker,
- 250 ml room,
- vanillearoma
|
|
bereiding: |
|
|
- De eieren splitsen. De eiwitten stijfslaan en geleidelijk al kloppend 150 g poedersuiker toevoegen. Vervolgens de resterende poedersuiker met de bloem en de vanillesuiker mengen en het mengsel door het eiwit spatelen.
- Een bakplaat beboteren en met bloem bestuiven. Het mengsel in een spuitzak (met glad mondje) scheppen en op de bakplaat repen spuiten. Het eiwit met fijne kristalsuiker bestrooien.
- De bakplaat 1 uur in de oven (100°C) zetten. De bakplaat uit de oven nemen, de schuimpjes voorzichtig omdraaien en de schuimpjes nog 3 uur met de ovendeur op een kier drogen. De schuimpjes laten afkoelen.
- De room met enkele druppels vanillearoma (en eventueel suiker) stijfkloppen en de schuimpjes hiermee aan een kant royaal bestrijken. Een tweede schuimpje erop drukken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|