laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Visragout in een rijstrand
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 800 gram kabeljauwfilet (een andere witvis mag ook)
  • 1 ui
  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter of margarine
  • 2 visbouillonblokjes
  • 200 gram Noorse garnalen
  • peper
  • peterselie
  • 1 bekertje creme fraiche
  • 400 gram (snelkook)rijst
  bereiding:
    Kook de visfilet in ruim water met daarin de bouillonblokjes tot de vis gaar is. Snijd de ui fijn en smoor deze zo'n 10 minuten in een kookpan. Doe de bloem erbij en roer dit door de boter tot een en ander een korrelig mengsel wordt. Voeg langzaam net zoveel visbouillon toe tot een smeuige massa ontstaat. Voeg nu de vis en garnalen toe en kruid het geheel met peper en peterselie. Doe er tot slot de creme fraiche bij. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er een klontje boter door en vul de rijstrand. Stort de rand op een bord en vul deze met de visragout. Serveer met een frisse komkommer/tomatensalade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats