|
|
|
Kalkoen met uitjes en rozemarijn |
|
ingrediënten: |
|
|
- 150 gram tagliatelle
- circa 200 gram kalkoenfilet, in stukken
- 1,5 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1/2 kaneelstokje
- 1 kruidnagel
- 2-3 takjes rozemarijn
- ? deciliter rode wijn
- 1-2 deciliter kippenbouillon
- 250 gram gepelde kleine uitjes of sjalotjes
- 250 gram kersttomaatjes
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Bak de kalkoen rondom bruin in een 1/2 eetlepel olie. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg vervolgens kaneel, kruidnagel, 1 takje rozemarijn, rode wijn en bouillon toe. Laat de kalkoen op een zacht vuur zo'n 30 minuten stoven tot hij gaar is.
- Bak intussen in een andere pan in 1 eetlepel olie de uitjes op een zacht vuurtje in circa 10 minuten lichtbruin.
- Voeg ze samen met de tomaatjes toe aan het kalkoenvlees en stoof alles nog zo'n 5 minuten. Serveer de tagliatelle erbij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|