laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalkoen met uitjes en rozemarijn
  ingrediënten:
   
  • 150 gram tagliatelle
  • circa 200 gram kalkoenfilet, in stukken
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 kaneelstokje
  • 1 kruidnagel
  • 2-3 takjes rozemarijn
  • ? deciliter rode wijn
  • 1-2 deciliter kippenbouillon
  • 250 gram gepelde kleine uitjes of sjalotjes
  • 250 gram kersttomaatjes
  bereiding:
    - Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Bak de kalkoen rondom bruin in een 1/2 eetlepel olie. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg vervolgens kaneel, kruidnagel, 1 takje rozemarijn, rode wijn en bouillon toe. Laat de kalkoen op een zacht vuur zo'n 30 minuten stoven tot hij gaar is.
- Bak intussen in een andere pan in 1 eetlepel olie de uitjes op een zacht vuurtje in circa 10 minuten lichtbruin.
- Voeg ze samen met de tomaatjes toe aan het kalkoenvlees en stoof alles nog zo'n 5 minuten. Serveer de tagliatelle erbij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats