|
|
|
Artisjokbodems met amandelsaus uit Sicilie |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 ui
- 2 ansjovisfilets
- 1 citroen
- 4 augurken
- 4 artisjokbodems
- 75 gr. amandel, gepelde
- 0.2 l. kippenbouillon
- 3 el. olijfolie, extra vergine
- 1 el. azijn
- 1 el. suiker
- 2 el. kappertjes
- 1 teentje knoflook
- Zout
- Peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Rasp de ui en hak de ansjovis heel fijn.
- Verhit wat olie in een pan en fruit de ui even aan. Pers het teentje knoflook erboven uit. Bak de ansjovis even mee. Roer de amandelen en bouillon erdoor. Laat de saus circa 15 minuten zachtjes koken tot deze dik en romig is. Pers de citroen uit. Klop het sap, de azijn, suiker en de rest van de olie erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de saus afkoelen. Snijd de augurkjes tot waaiertjes.
- Leg de artisjokbodems op de bordjes. Schenk de saus erover en strooi de kappertjes erover. Garneer met de augurkwaaiertjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|