laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ovenschotel van kabeljauw met aardappelen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

  • 100 gr gemalen oude Brugge kaas
  • een snuifje suiker
  • een takje thym
  • peper en zout
  • 800gr kabeljauwfilet
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 ui
  • 1 klein blik tomatenpuree
  • 1 groene en 1 rode paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 aardappelen
  • het sap van een 1/2 citroen
  • 1 teentje look

  bereiding:
    De kabeljauwfilet spoelen, droogdeppen en in dobbelsteentjes snijden. Besprenkelen met citroensap. De ui en het lookteentje pellen, in ringen snijden en hakken. De aardappelen schillen en in plakjes van 3 mm snijden. De praprika's in ringen snijden. Een vuurvaste schotel inboteren en op de bodem de uiringen en het knoflook schikken. Daarboven de plakjes aardappelen vervolgens de visblokjes en de paprikareepjes. Tussen elke laag wat peper en zout en gemalen kaas strooien. In een kommetje het mengsel maken van de tomatenpuree, de olijfolie, peper zout, het verkruimelde tymtakje, de kristalsuiker en het water. Dit mengsel over de visschotel gieten en afwerken met de rest van de gemalen kaas. Voorzichtig de witte wijn langs de rand van de schaal gieten. Bovenop de bereiding nog enkele visblokjes schikken en afdekken met aluminiumfolie. De schaal in een voorverwarmde oven van 200°C zetten; Na 30min de folie weghalen en 15 min. verder laten gratineren.


============================
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats