Paprika met paddestoelen uit de oven |
|
ingrediënten: |
|
|
- 25 gr. Gedroogde cepes (porcini eekhoorntjesbrood)
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 3 bosuitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 dl droge witte vermouth
- 50 gr. Boter
- 1 el. fijngehakte peterselie
|
|
bereiding: |
|
|
- week de paddestoelen 20-30 minuten in ruim warm water. Spoel de paddestoelen onder stromend water af. Maak de paprika 's schoon en snijd ze in reepjes. Snijd de bosuitjes met het groen in ringen. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes.
- Vet een lage ovenschaal in. Doe daar de paprika, de paddestoelen de knoflook en de ui in schenk de vermouth erover en verdeel er klontjes boter over.
- Verwarm de oven voor op 175 'c. Bak de paprika en de paddestoelen in de oven in ca. 30 minuten gaar. Lekker bij gegrild vlees en risotto. Een verrassende ovenschotel met gedroogde paddestoelen en paprika. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|