laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Struisvogel Risotto
  ingrediënten:
   



  • 1 winterpeen,
  • 1 ui,
  • 4 takjes verse selder,
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • 400g risotto rijst,
  • 300ml droge witte,
  • 1 liter rundvleesbouillon,
  • 250g paddestoelenmix,
  • zout,
  • versgemalen peper,
  • 2 eetlepels boter,
  • 600g struisvogel biefstuk
  bereiding:
    - Schil de winterpeen en snij deze in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Was, verwijder de stelen van de selder en hak de selder fijn.
- Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de winterpeen en de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak de rijst in ca. 3 minuten glazig. Voeg de wijn toe aan de rijst en laat de wijn op een hoog vuur verdampen. Voeg de selder en de bouillon, beetje bij beetje toe aan de rijst. laat de rijst in ca. 25 minuten gaar worden.
- Maak de paddestoelen schoon en snij ze in plakjes. Schep de paddestoelen de laatste 10 minuten daar de rijst. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de struisvogel aan beide kanten rose. Snij de struisvogel in schuine plakken en serveer het op de risotto
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats