laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Snoekbaars met kruidenkorst en mosterdsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 4 stuk snoekbaarsfilet
  • 80 gr. champignon
  • 2 vleestomaten
  • 20 gr. peterselie
  • 20 gr. dragon
  • 20 gr. tijm
  • 4 el. broodkruim
  • 20 gr. boter
  • Olie
  • 400 gr. tagliatelle
  • 100 gr. lamsoor
  • 1.5 dl. saus, Hollandse
  • 2 el. mosterd, grove
  • 1 klontje boter, gesmolten
  bereiding:
    - Was de snoekbaars onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Hak de champignons zeer fijn. Dompel de tomaten onder in kokend water, ontvel ze, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de kruiden en meng ze met het broodkruim en de boter.
- Zet de snoekbaars aan beide kanten in wat hete olie aan, zonder te kleuren.
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. De vis met de champignonduxelles bestrijken en hier de tomaatblokjes op leggen. Verdeel het kruidenmengsel over de tomatenblokjes.
- Laat de snoekbaars in de voorverwarmde oven verder gaar worden in circa 10 minuten. De tagliatelle beetgaar koken en uit laten lekken. Verwarm de hollandaisesaus voorzichtig en breng op smaak met mosterd. Was de lamsoren, droog ze in de slacentrifuge en schep om in een klontje hete boter.
- De tagliatelle samen met de lamsoren over de warme borden verdelen, de vis op de pasta leggen en de saus eromheen scheppen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats