Kipfilet in een kruidenkorstje met paprikacoulis |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 enkele kipfilets
- 2 eetl. olijfolie
- 1 plantje verse tijm
- 4 koffiel. paprikapoeder
- peper en zout[color=blue:7c9841921a]
- **Voor de paprikacoulis:[/color:7c9841921a]
- 6 rode paprika's
- 2 uien
- 1 à 2 teentjes knoflook
- 4 eetl. olijfolie
- 1,5 dl room
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding (+/- 30 min.)
- **Voor de coulis:**
- Snij de rode paprika's doormidden en verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten. Bak de paprika's onder de grill van de oven, met de schil naar boven. Reken hiervoor 10 à 20 min. De schil moet zwart kleuren. Controleer regelmatig om te vermijden dat de paprika's volledig verkolen. Laat afkoelen in een papieren zak of in aluminiumfolie, zodat de paprika's niet uitdrogen. Zo kan u de paprika's gemakkelijk pellen. Snij de gepelde paprika's in stukken.
- Laat de look en de gehakte uien glazig worden in 4 eetl. olijfolie gedurende 3 à 4 min.
Voeg de stukken paprika toe en laat 5 min. koken. Kruid met peper en zout. Mix alles fijn.
- **Voor de kip:**
- Rits de tijmblaadjes van de takjes tot u 4 koffiel. tijm hebt.
- Bestrijk de kipfilets met olijfolie en bestrooi met verse tijm en paprika.
Bereiding (20 min.):
- Bak de kipfilets op de barbecue gedurende 8 à 10 min. aan elke zijde (naargelang de dikte van de filets). Kruid met peper en zout.
- Voeg de room bij de paprikacoulis en verwarm op een hoek van de barbecue.
- Dien de kipfilets op met basmatirijst en gegrilde courgettes.
Tip:
- U kan de basmatirijst vervangen door een koude pastasalade gemengd met olijfolie en fijngehakt basilicum.
- **Gegrilde courgettes**
- Snij 2 courgettes in de lengte in vier. Strijk de courgettes lichtjes in met olijfolie en bak ze 5 à 6 min. op de grill. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|