laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalm-komkommerroosjes met romige sinaasappelsaus
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:
  • 1/2 bekertje creme fraiche (125 ml)
  • 1 1/2 theelepel sinaasappelmarmelade
  • 1/2 theelepel Zaanse mosterd
  • zout
  • (versgemalen) zwarte peper
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 takjes dille
  • 1 komkommer (recht)
  • 100 g gerookte zalmfilet
  • 4 blaadjes friseesla
  bereiding:
    - In kommetje creme fraiche, marmelade, mosterd, zout en peper tot saus roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kommetje olie, citroensap, peper en zout tot dressing kloppen. 1 Takje dille erboven fijn knippen en erdoor roeren. Komkommer goed wassen. Met kaasschaaf of dunschiller in lengte 6 gelijke repen van komkommer afschaven. Zalm in even brede repen als komkommer snijden. Zalm en komkommer besprenkelen met dressing. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- Frisee wassen, droog slaan en op twee borden leggen. Op elk bord iets boven midden 2 eetlepels sinaasappelsaus scheppen. Reep zalm uitspreiden, reep komkommer erop leggen en samen losjes oprollen. Op zelfde manier nog 5 komkommer-zalmrolletjes maken. Op elk bord 3 rolletjes onder sausje zetten, onderkant iets samendrukken en bovenkant iets uitvouwen zodat roosjes ontstaan. Rest van saus over frisee sprenkelen. Garneren met takje dille.
- Serveren met geroosterd brood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats