laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Visfilets met geroosterde paprika's en tomaten
  ingrediënten:
   
  • 4 stuks visfilet
  • 2 el. tijm, verse, fijngehakte
  • 1 el. rozemarijn, verse, fijngehakte[*9 el. olijfolie
  • Zout
  • Peper, zwarte, gemalen
  • 1 stuk rode ui, in ringen
  • 1 stuk paprika, rode
  • 4 stuks pruimtomaten
  • 2 el. peterselie, verse, fijngehakte
  bereiding:
    - Leg de visfilets naast elkaar in een passende lege schaal. Roer een eetlepel tijm en de rozemarijn door 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met wat zout en peper en giet over de vis. Laat 30 minuten intrekken in de koelkast.
- Snijd de uien in plakken van ruim 1 cm dik. Snijd de boven- en de onderkant van de paprika's af en snijd ze in ringen van ruim 1 cm dik. Schud al snijdende de zaadjes eruit. Halveer de tomaten. Doe de groenten in een grote kom en schep om met 2 eetlepels olijfolie en wat zout en peper.
- Leg de groenten op het rooster met het snijvlak van de tomaten naar boven. Rooster 8-10 boven direct halfhoog vuur en keer ze in die tijd 1 maal om. Schep ze in een kom, bedruppel ze met de resterende olijfolie, bestrooi ze met de resterende 4 eetlepels tijm en de resterende 1 eetlepel peterselie en schep om.
- Haal de vis uit de marinade van kruiden en verwijder overgebleven marinade. Rooster de visfilets 5-10 minuten boven direct halfhoog vuur. Afhankelijk van de dikte eenmaal omkeren.
- Schep de groenten op een grote schaal en leg de visfilets erop.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats