laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfskoteletten gevuld met salie en prosciutto
  ingrediënten:
   
  • 50 gr. prosciutto
  • Zout
  • Peper, zwarte, gemalen
  • 4 stuks kalfskoteletten
  • Olie
  • 25 gr. boter
  • 4 takjes salie
  • 2 stuks citroenen
  • 2 el. salie, verse, grofgehakte
  bereiding:
    - Doe de ham in de keukenmachine. Voeg de citroenrasp en 1 eetlepel citroensap toe. Bewaar de andere citroen. Voeg de fijngehakte salie en wat zout en peper toe en roer tot een grove pasta.
- Dep de kalfskoteletten droog met keukenpapier. Maak 4 diepe inkepingen in de bovenkant van elke kotelet tot ongeveer driekwart van de dikte van het vlees. Druk de pasta in de inkepingen.
- Bestrijk de koteletten met olie en bestrooi ze met wat zout en peper. Rooster de koteletten 14-16 minuten boven direct halfhoog vuur tot ze gaar zijn maar nog licht rose van binnen. Keer ze in die tijd een maal om.
- Leg de koteletten op 4 borden. Leg op elke kotelet een plakje boter. Halveer de achtergehouden citroen en pers wat citroensap over de boter en het vlees. Garneer met de salie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats