|
|
|
Kalfskoteletten gevuld met salie en prosciutto |
|
ingrediënten: |
|
|
- 50 gr. prosciutto
- Zout
- Peper, zwarte, gemalen
- 4 stuks kalfskoteletten
- Olie
- 25 gr. boter
- 4 takjes salie
- 2 stuks citroenen
- 2 el. salie, verse, grofgehakte
|
|
bereiding: |
|
|
- Doe de ham in de keukenmachine. Voeg de citroenrasp en 1 eetlepel citroensap toe. Bewaar de andere citroen. Voeg de fijngehakte salie en wat zout en peper toe en roer tot een grove pasta.
- Dep de kalfskoteletten droog met keukenpapier. Maak 4 diepe inkepingen in de bovenkant van elke kotelet tot ongeveer driekwart van de dikte van het vlees. Druk de pasta in de inkepingen.
- Bestrijk de koteletten met olie en bestrooi ze met wat zout en peper. Rooster de koteletten 14-16 minuten boven direct halfhoog vuur tot ze gaar zijn maar nog licht rose van binnen. Keer ze in die tijd een maal om.
- Leg de koteletten op 4 borden. Leg op elke kotelet een plakje boter. Halveer de achtergehouden citroen en pers wat citroensap over de boter en het vlees. Garneer met de salie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|