laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardbei-mascarponetrifle
  ingrediënten:
   
  • 1 bekertje slagroom (250 ml)
  • 50 g poedersuiker
  • 1 bak mascarpone (250 ml)
  • 4 eetlepels aardbeienjam (pot ? 450 g)
  • 500 g aardbeien
  • 100 g lange vingers
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur
  • 1 pak cantuccini (koekjes 100 g)
  • poedersuiker uit strooibus
  • lage schaal ca. 24 x 24 cm
  bereiding:
    Bereiding: (Kan ca. 1 dag van tevoren.)
- In kom slagroom met suiker stijfkloppen. Mascarpone erdoor mengen. Aardbeienjam losroeren en door roommengsel scheppen (niet gladroeren).
- Aardbeien wassen, schoonmaken en helft van aardbeien in plakjes snijden. Andere helft halveren. Lange vingers op bodem van schaal leggen en licht besprenkelen met likeur. 1/3 Deel van roommengsel erover verdelen. Aardbeiplakjes erover verdelen en helft van achtergebleven roommengsel erover verdelen.
- Cantuccini grof erboven verkruimelen. Rest van room op koekjes scheppen. Garneren met halve aardbeien en bestrooien met poedersuiker. Tot gebruik in koelkast zetten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats