Aardbei-mascarponetrifle |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 bekertje slagroom (250 ml)
- 50 g poedersuiker
- 1 bak mascarpone (250 ml)
- 4 eetlepels aardbeienjam (pot ? 450 g)
- 500 g aardbeien
- 100 g lange vingers
- 2 eetlepels sinaasappellikeur
- 1 pak cantuccini (koekjes 100 g)
- poedersuiker uit strooibus
- lage schaal ca. 24 x 24 cm
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding: (Kan ca. 1 dag van tevoren.)
- In kom slagroom met suiker stijfkloppen. Mascarpone erdoor mengen. Aardbeienjam losroeren en door roommengsel scheppen (niet gladroeren).
- Aardbeien wassen, schoonmaken en helft van aardbeien in plakjes snijden. Andere helft halveren. Lange vingers op bodem van schaal leggen en licht besprenkelen met likeur. 1/3 Deel van roommengsel erover verdelen. Aardbeiplakjes erover verdelen en helft van achtergebleven roommengsel erover verdelen.
- Cantuccini grof erboven verkruimelen. Rest van room op koekjes scheppen. Garneren met halve aardbeien en bestrooien met poedersuiker. Tot gebruik in koelkast zetten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|