Bananencake met pecannoten |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 bananen
- 1 bakje pecannoten (80 g)
- 1 pak mix voor Fijne Cake (450 g)
- 200 g boter of margarine
- 3 eieren
- 1/2 dl melk
- enkele druppels citroensap
- 2 dl slagroom
- cakevorm inhoud ca. 2 liter
|
|
bereiding: |
|
|
- Oven voorverwarmen op 160°C of gasovenstand 2.
- 1 Banaan pureren. Pecannoten grof hakken. Cakebeslag van cakemix, boter, eieren en melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Gepureerde banaan en 60 g pecannoten door beslag roeren.
- Andere banaan in plakjes snijden en besprenkelen met citroensap. Cakevorm invetten. Helft van cakebeslag in vorm doen. Banaanplakjes erover verdelen. Rest van cakebeslag toevoegen.
- Cake in ca. 1 uur en 15 minuten gaar bakken. Cake laten afkoelen. Slagroom lobbig kloppen. Cake in dikke plakken snijden. Cake serveren met slagroom en bestrooien met rest van pecannoten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|