laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauw met gruyere uit de oven
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

  • 2 kabeljauwfilets van 200 g
  • zout en peper
  • 35 g boter
  • 25 g bloem
  • 3 dl visbouillon (blokje)
  • 1 el citroensap
  • 2 tl mosterd
  • 100 g geraspte gruyere
  • boter om schaal in te vetten
  bereiding:
    Oven voorverwarmen op 180°C. Ovenschaal invetten. Vis met zout en peper bestrooien en in ovenschaal leggen. De boter smelten, al roerende de bloem toevoegen en ong. 3 minuten laten garen. De visbouillon erdoor roeren tot gladde saus. Saus op zacht vuur 5 minuten laten koken. Op smaak brengen met zout, peper, citroensap en mosterd. Saus over vis schenken, met de kaas bestrooien en vis in midden van oven in ong. 20 minuten gaar laten worden en gratineren. Geef er een romige puree en een frisse salade bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats