laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appelflantaart
  ingrediënten:
   

    1 plak uitgerold kruimeldeeg
    1 kg appelen
    3 eieren
    2,5 dl melk
    4 eetl. suiker
    3 eetl. bloem
    2 eetl. paneermeel
  bereiding:
    Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (? 28 cm doorsnede), druk het goed aan en prik het deeg enkele keren in met een vork. Bestrooi het deeg met het paneermeel. Schil de appelen en snij ze in schijfjes. Leg ze in de taartbodem. Maak een papje met de bloem en enkele lepels melk. Klop de eieren los en meng ze goed door het bloempapje. Voeg beetje bij beetje de suiker en de rest van de melk toe en meng goed. Giet deze mengeling over de appelen. Zet de taart in de voorverwarmde oven op 225°C. Verlaag de temperatuur na 15 min. tot 200°C en laat nog 45 min. bakken. Als de appelen te bruin worden, dekt u ze af met aluminiumfolie. Laat de taart afkoelen en bestrooi ze net voor het opdienen met poedersuiker.

Kooktip:
U kunt met deze taart naar hartelust varieren: gebruik bruine suiker in de plaats van witte, voeg een handvol rozijntjes toe, voeg een koffielepel kaneel bij de suiker, verrijk het melkmengsel met een glaasje rum, calvados of amaretto, enz.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats