Aardappelen in veldkleedje met witloof |
|
ingrediënten: |
|
|
8 aardappelen van 150 gr
1 kg grof zeezout
8 struikjes witloof
boter
peper, zout en muskaatnoot
50 gr paneermeel
16 selderblaadjes |
|
bereiding: |
|
|
Was de aardappelen zorgvuldig in de schil en dep ze droog. Verdeel het grof zeezout op de bodem van een vuurvaste schotel en leg er de aardappelen op.(zie tip) Laat 50 min garen in een voorverwarmde oven van 170°C . Prik daarna de aardappelen even in met een cocktailprikker of een vork om te controleren of ze wel voldoende gaar zijn. Halveer de aardappelen horizontaal , haal er met een lepel voorzichtig het vruchtvlees uit en bewaar het in een grote slakom. Zorg ervoor dat er nog een rand van +/- 1 cm overblijft. Verwijder de kern van het witloof en snij het in reepjes. Laat het gaar stoven in boter en meng het dan onder de helft van het aardappelvlees Kruid met peper, zout en muskaatnoot en vul er de aardappelschillen mee op. Strooi wat paneermeel over de aardappelen en warm ze 10 à 15 min op in een warme oven van 170°C Garneer tenslotte met een blaadje selder.
Tip:
Het zeezout zorg ervoor dat de aardappelen niet aanbakken en uitdrogen en geeft tegelijk een aparte lichtgezouten smaak. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|