laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappelen in veldkleedje met witloof
  ingrediënten:
   

    8 aardappelen van 150 gr
    1 kg grof zeezout
    8 struikjes witloof
    boter
    peper, zout en muskaatnoot
    50 gr paneermeel
    16 selderblaadjes
  bereiding:
    Was de aardappelen zorgvuldig in de schil en dep ze droog. Verdeel het grof zeezout op de bodem van een vuurvaste schotel en leg er de aardappelen op.(zie tip) Laat 50 min garen in een voorverwarmde oven van 170°C . Prik daarna de aardappelen even in met een cocktailprikker of een vork om te controleren of ze wel voldoende gaar zijn. Halveer de aardappelen horizontaal , haal er met een lepel voorzichtig het vruchtvlees uit en bewaar het in een grote slakom. Zorg ervoor dat er nog een rand van +/- 1 cm overblijft. Verwijder de kern van het witloof en snij het in reepjes. Laat het gaar stoven in boter en meng het dan onder de helft van het aardappelvlees Kruid met peper, zout en muskaatnoot en vul er de aardappelschillen mee op. Strooi wat paneermeel over de aardappelen en warm ze 10 à 15 min op in een warme oven van 170°C Garneer tenslotte met een blaadje selder.

Tip:
Het zeezout zorg ervoor dat de aardappelen niet aanbakken en uitdrogen en geeft tegelijk een aparte lichtgezouten smaak.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats